уторак, 24. септембар 2019.

TOURISM INNOVATION DAY: Regionalna konferencija o inovacijama upreduzetništvu u turizmu


Prva Regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day”, održaće se 25. septembra 2019. godine u Naučno-tehnološkomparku Beograd sa početkom u 10:00 časova. 
Primena novih tehnologija i digitalnih kanala komunikacije,inovativne poslovne prakse i strategija u upravljanju turističkim destinacijama,savremeni marketing u turizmu inovacije u oblasti komunikacija -  osnovne su teme konferencije.
Tema prvog panela je Inovacije i preduzetništvo u turizmu  - inovativne poslovne prakse i strategije uupravljanju turističkim destinacijama i formiranju turističkog proizvoda. Turizami digitalna transformacija – mogućnosti i izazovi: primena novih tehnologija idigitalnih kanala komunikacije, tema je drugog panela. 

Prateći program konferencije će činiti izložbe i prezentacije. U foajeu Naučno-tehnološkog parka biće postavljena izložba PTTmuzeja „Inovacije u oblasti komunikacijai telekomunikacija – Pošta Srbije”. Izložba će predstaviti razvoj komunikacija kroz blizu 180 godina dugu istoriju Pošte Srbije, koja je jedan od glavnih nosilaca tehnološkog, privrednog, ekonomskog i kulturnog razvoja države i društva.

Inovacije u turizmu uključuju stvaranje novih proizvoda i usluga,nove načine pružanja turističkih usluga, nove metode snabdevanja kupaca proizvodima ili uslugama, kao i inovacije na tržištu. Primer iz prakse predstavljaće prezentacija ViCTour –Virtuelni i kulturni turizam, Turističke organizacije Vojvodine, a o Kreativnom i inovativnom turističkom proizvodu govoriće predstavnici Etno sela Latkovac.
  

Prateći program konferencije će činiti izložbe i prezentacije. U foajeu Naučno-tehnološkog parka biće postavljena izložba PTT muzeja „Inovacije u oblasti komunikacija i telekomunikacija – Pošta Srbije”. Izložba će predstaviti razvoj komunikacija kroz blizu 180 godina dugu istoriju Pošte Srbije, koja je jedan od glavnih nosilaca tehnološkog, privrednog, ekonomskog i kulturnog razvoja države i društva.

Inovacije u turizmu uključuju stvaranje novih proizvoda i usluga, nove načine pružanja turističkih usluga, nove metode snabdevanja kupaca proizvodima ili uslugama, kao i inovacije na tržištu. Primer iz prakse predstavljaće prezentacija ViCTour – Virtuelni i kulturni turizam, Turističke organizacije Vojvodine, a o Kreativnom i inovativnom turističkom proizvodu govoriće predstavnici Etno sela Latkovac.
Za sve učesnike biće održana radionica na temu Odnosi s javnošću u turizmu.   

 

Program konferencije

 


10.00 – 10.15 Otvaranje

dr Nenad Popović, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj
(potvrđeno)

10.15 – 11.15 PANEL 1

TEMA: Inovacije i preduzetništvo u turizmu - inovativne poslovne prakse i strategije u
upravljanju turističkim destinacijama i formiranju turističkog proizvoda

Učesnici

Tomislav Momirović, predsednik kompanije Mona hotel management, Zorica Radojković,
Etno selo „Lozanjska terasa“, Vaso Vulin, Vila Vulin Pula, Nada Jovanović, direktorka TO
Republike Srpske, Miodrag Popović, TO Beograd
Moderator: Tijana Maljković, sekretar Udurženja za turizam, Privredna komora Srbije (u
očekivanju potvrde)

11.15 – 11.45 Prezentacija: Belgrade waterfront good food & wine festival: Manifestacioni turizam - inovativni pristup promocije destinacije, Marija Drašković PR Festivala

11.45 – 12.15 KAFE PAUZA

12.15 – 13.15 PANEL

TEMA: Turizam i digitalna transformacija – mogućnosti i izazovi: primena novih tehnologija i digitalnih kanala komunikacije

Učesnici :

Milan Stojković, osnivač agencije Etourism Consulting, Jelena Škrba, marketing menadžer Olimpijskog centra Jahorina, Vojkan Nikodijević, Prvi srpski e - booking, Filip Milosavljević, vlasnik je i idejni tvorac Jungle Tribe agencije.

Moderator: Ana Šuvalija Pešić, novinar RTS-a

13.15 – 14.00 PREZENTACIJE

1. ViCTour – Virtuelni i kulturni turizam / prezentacija – Nataša Pavlović, direktor TO
Vojvodine

2. Kreativni i inovativni turistički proizvod – Seosko domaćinstvo Slatkovac, Sanja
Knežević

Voditelj konferencije: Marija Savić Stamenić, novinar TV Prva

14.00 – 15.00 ručak

15.00 – 16.00 RADIONICA

TEMA: Marketing i odnosi s javnošću u turizmu - Olivera Jovićević, novinar i konsultant za
odnose s javnišću

PRATEĆI SADRŽAJ KONFERENCIJE

10.00 – 16.00
Izložba PTT Muzeja: „Inovacije u oblasti komunikacija i telekomunikacija – Pošta Srbije“

Нема коментара:

Постави коментар