четвртак, 8. август 2019.

GLUMAC ALEKSANDAR DUNIĆ ZAŠTITNO LICE MANIFESTACIJE "GASTRO SREM 2019"

SREM NA MODERAN NAČIN

TURISTIČKO GASTRONOMSKA MANIFESTACIJA-GASTRO SREM 2019.

PROMO LICE MANIFESTACIJE GLUMAC ALEKSANDAR DUNIĆDOMAĆI PROIZVODI IZ SREMA - MULTIKULTURALNA GASTRONOMSKA PONUDA


IZLOŽBA KUVARA IZ ČITAVOG SVETAOPEN KITCHEN SHOW


Turističko gastronomska manifestacija „Gastro Srem“ koja se ove godine održava   pod sloganom “Srem na moderan način” i  čije je ovogodišnje zaštitno lice  glumac Aleksandar Dunić, održaće se u petak i subotu 30. i 31. avgusta  na Trgu Zorana Đinđića u Staroj Pazovi sa početkom u 17hNa ovoj manifestaciji  proizvode će izložiti  domaći proizvođači i gosti iz Srbije i regiona  koji se svojim proizvodima izdvajaju po kvalitetu. Biće izloženi mesni i mlečni proizvodi, vina, likeri, sokovi , rakije, med, džemovi, kolači...Posetioci će moći da degustiraju tradicionalne specijalitete Srema, na koje je uticaj ostaviola multikulturalna sredina u kojoj su nastajali  i da uživaju u bogatom kulturno – umetničkom programu.Prvog dana manifestacije održaće se sremačno veče poezije. Posebnu atrakciju drugog dana manifestacije čini će nastup ženskog  tamburaškog  orkestra“ La Banda” .

Manifestacija „Gastro Srem“  nudi i gastronosmko takmičarski program. Tradicionalno takmičenje u spremanju ajvara „Izađi mi na teglu“ biće održano u petak. Najbolja od 15 ekipa takmičiće se na nacionalnom takmičenju  „Izađi mi na teglu“ .

Među izlagačima će se birati najlepše uređen štand, najukusniji slatki i najukusniji slani kolač.U subotu 31. avgusta održaće se “Open kitchen show” u okviru koga  će poznati blogeri spremati sremačke specijalitete. Sakupljen prilog od degustacije spremljenih jela biće dat u dobrotvorne svrhe.

„ Za decu smo pripremili posebnu radionicu “Slama land” na kojoj će umetnici učiti decu kako da prave razne predmete od slame.  U okviru radionice biće napravljen  konj od slame u prirodnoj veličini. “ ,  izjavila je direktorka Turističke organizacije opštine Stara Pazova, Dragana Zorić Stanojković.U okviru namifestacije “Gastro Srem 2019” biće priređena izložba “Kuvara iz čitavog sveta” na kome će biti izložen i najstariji srpski kuvar.

Нема коментара:

Постави коментар