среда, 14. август 2019.

III Ukusi Vojvodine u Limanskom parku





Na 3. festivalu „Ukusi Vojvodine“ 7. i 8. septembra u Limanskom parku u Novom Sadu predstaviće se oko 100 izlagača, proizvođača hrane i pića, malih gazdinstava i restorana tradicionalne kuhinje. 


Kulen, sirevi sa orasima i bosiljkom, specifična testenina, supa od morke, sušeni proizvodi od mangulice, rezanci s makom i kitnikez, samo su deo bogatog gastronomskog menija koji će se moći isprobati.


Dvodnevni festival „Ukusi Vojvodine“ i ove godine nudi zabavni program u kome će svaka generacija posetilaca pronaći nešto za sebe. Za prave gastronome organizovane su besplatne radionice o hrani i piću, dobru atmosferu prave najbolji tamburaški i džez orkestri iz Vojvodine, dok će za dečju pažnju biti organizovani kvizovi i zabavne igre na otvorenom.

Deo „Ukusa Vojvodine“ po tradiciji je i međunarodno kulinarsko takmičenje „Vojvodina Culinary Cup“. Vrhunski majstori nadmetaće se u nekoliko kategorija, a međunarodni žiri proglasiće najbolje među njima. Očekuje se više od stotinu kuvara iz Srbije i sveta.

Ulaz na Festival je slobodan, a posetioci mogu da na licu mesta kupe vaučere za degustaciju vojvođanskih specijaliteta.

Нема коментара:

Постави коментар