Na 3. festivalu „Ukusi Vojvodine“ 7. i 8. septembra u
Limanskom parku u Novom Sadu predstaviće se oko 100 izlagača, proizvođača hrane
i pića, malih gazdinstava i restorana tradicionalne kuhinje.
Kulen, sirevi sa orasima i bosiljkom, specifična testenina, supa od morke, sušeni proizvodi od mangulice, rezanci s makom i kitnikez, samo su deo bogatog gastronomskog menija koji će se moći isprobati.
Dvodnevni festival „Ukusi Vojvodine“ i ove godine nudi
zabavni program u kome će svaka generacija posetilaca pronaći nešto za sebe. Za
prave gastronome organizovane su besplatne radionice o hrani i piću, dobru
atmosferu prave najbolji tamburaški i džez orkestri iz Vojvodine, dok će za
dečju pažnju biti organizovani kvizovi i zabavne igre na otvorenom.
Deo „Ukusa Vojvodine“ po tradiciji je i međunarodno
kulinarsko takmičenje „Vojvodina Culinary Cup“. Vrhunski majstori nadmetaće se
u nekoliko kategorija, a međunarodni žiri proglasiće najbolje među njima.
Očekuje se više od stotinu kuvara iz Srbije i sveta.
Ulaz na Festival je slobodan, a posetioci mogu da na licu
mesta kupe vaučere za degustaciju vojvođanskih specijaliteta.
Нема коментара:
Постави коментар