петак, 18. јануар 2019.

Les Enfants de Pyrénées (Deca Pirineja) - Kasi, uvale i vinarije




Iz Marseja krećemo na celodnevni izlet u Nacionalni park Kalank (Parc national des Calanques, jedan od deset nacionalnih parkova Francuske) i lepo turističko mesto na obali Sredozemnog mora, Kasi (Cassis).


Od parkinga do Kasija saobraća turistički vozić, a dok putujete obaveštavaju vas o istoriji i znamenitostima ovog dela Francuske. Prolazimo i pored par vinarija.

 

Obilazak gradić, kupujemo ručno pravljene sapune sa aromama pomoradže, lavande, džumbira, crvenog vina, a potom krećemo na pešačka tura po Nacionalnom parku Kalank, poznatom po lepoti svojih pejzaža i posebnom biodiverzitetu. 

 
 

Obeležena planinarska staza vodi grebenom, iznad mora, sa koga se pružaju prelepi vidikovci na mnogobrojne tirkizne morske uvale (njih 26, staza se na nekim mestima i spušta do uvala). 

 

Spuštamo se do La plage de Bestouan, uske šljunkovite plaže, sa lepom uvalom za kupanje. U povratku svraćamo na gradsku plažu La plage de la Grande Mer.

 

Po povratku u grad red je da probamo i specijalitet bujabes (upkos preporuci DK bedekera

da treba probati sveže morske ježeve) uz zanatsko svetlo pivo Jenlain, a potom i voćnu salatu. zatim obilazimo lokalni muzej i galeriju. A onda natrag u vrevu Marseja.


 
 
 


Нема коментара:

Постави коментар