среда, 8. март 2017.

ЛЕПОТЕ СРБИЈЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ / ПРЕДСТАВЉАЊЕ ЈЕДИНСТВЕНЕ ИЗЛОЖБЕ "СЛИКЕ СРБИЈЕ"


У суботу 11.03.2017 године у 16 часова биће отварена изложба под називом „Слике Србије“ у Дорћол Platz-у.


„Слике Србије” је јединствен, пионирски пројекат, зачет од групе ентузијаста и заљубљеника у фотографију и пејзаже Србије. Сваког дана фотографи, али и они који то нису, направе хиљаде снимака који нашу земљу приказују у предивном светлу.

Овај пројекат је уједно и јединствен начин промоције, како природних лепота Србије, тако и аматерске фотографије – позив у једну нову, лепу причу која обједињује таленат, љубав према фотографији, природи, Србији.

Интернет платформа www.slikesrbije.rs омогућава фотографима аматерима и професионалцима да представе себе и своје радове у репрезентативном и специјализованом виртуелном простору, у ком ће љубитељи фотографије на једном месту имати тематски обједињене слике, а сви они којима су фотографије потребне – право место за селекцију и контакт.


Реакција је била фантастична - тих 12 фотографија је на Инстаграм профилу https://www.instagram.com/slikesrbije/ у року од само неколико дана  генерисали су велико интересовање. Профил данас, након само 3 месеца од старта, има преко 6.500 пратилаца. Паралелно је развијан и сајт који омогућава креирање корисничких налога, лајковање и дељење фотографија, а у плану је и постављање блога који ће пратити актуелне садржаје. Њих 12 завршили су у  календару „Слике Србије“.

Заједничка изложба 12 аутора, са њихових 36 фотографија које су чиниле календар "Слике Србије" и заправо представљале почетак овог пројекта, ће бити постављена у Дорћол Platz-у, 11.03.2017 године у 16 часова и биће доступна јавности 7 дана. На отварању изложбе ћете имати прилику да упознате ауторе пројекта и фотографија.

Нема коментара:

Постави коментар