среда, 2. август 2017.

Etno selo Vraneš, Zlatar




Etno eko selo "Vraneša", na Zlatarskom jezeru, nalazi se na nadmorskoj visini od 943 metara, okruženo četinarima. Ovaj kompleks, koji čuva od zaborava srpsku tradiciju, sastoji se od smeštajnog dela, restorana nacionalne i vegetarijanske kuhinje i velnes centra. 

 
 

Etno selo ima pet bungalova, veličine 40 m2. Svaki bungalov nazvan je po nekoj biljnoj vrsti karakterističnoj za ovaj kraj (Iva, Neven, Kleka, Glog, Nana) i sastoje se iz dve sobe, kupatila sa hidromasažnim kabinama. Nameštaj je urađen od prirodnih materijala, sa etno detaljima. Sve sobe su odvojene hodnikom koji vodi ka tremu. Pored bungalova, gosti se mogu smestiti i u dva apartmana, "Bele noći" i "Romantika". Apartman "Bele noći", površine 90 m2, namenjen je za smeštaj četiri osobe, ima zaseban ulaz i sastoji se iz dve spavaće sobe, dnevnog boravka i prostora za rad i kupatila sa đakuzi i hidromasažnom kadom. Apartman ima izuzetan pogled na Zlatar i Zlatarsko jezero.



Apartman "Romantika" ima 48 m2 i u njega mogu da se smeste dve osobe. Sastoji se iz dnevnog boravka, spavaće sobe i kupatila sa hidromasažnom tuš kabinom. Iz apartmana se može direktno otići u velnes centar. Svaka smeštajna jedinica ima televizor, telefon, bežični internet, nameštaj je od drveta i ručne izrade, što doprinosi toploj atmosferi. 


Velnes centar ima zatvoreni bazen, saunu, sobe za masažu, finsku saunu, ledenu pećinu. A između ovih aktivnosti možete predahnuti na ležaju od sena. 

Što se ishrane tiče, ona se obavlja u restoranu, koji nudi jela nacionalne kuhinje i vegetarijanske obroke. Jela su karakteristična za ovaj kraj: heljdopita, zlatarski sir, svadbarski kupus, teletina i jagnjetina na kajmaku, razne poslstice i još mnogo toga. Hrana se priprema na tradicionalni način, na ognjištu i otvorenenom. U restoranu je moguće organizovati razne svečanosti za goste koji su van sela. 



Čitav prostor oko etno sela ispunjen je raznim atrakcijama: prirodni rezervat Uvac, manastir Mileševa, nekoliko jezera, što odmor čini potpunim i veoma zanimljivim. Staze zdravlja vas vode do vidikovaca sa kojih pogled na Radoinjsko jezero zaustavlja dah.

Нема коментара:

Постави коментар